Български  |  English

Master Of Art

 
Фестивал на документални
и рекламни филми
за изкуството
12 -30 април
 
Третото издание на фестивала Master Of Art ще се проведе от 12 до 30 април в София, Пловдив и Варна. В рамките на 265 прожекции ще бъдат показани 77 заглавия, 10 от които са български.
Той е първият в Югоизточна Европа, профилиран за документални и рекламни филми, посветени на изкуството. Представя най-доброто от направеното в България и по света, а продукциите в конкурса се оценяват от международно жури. Предишните две издания на фестивала показаха колко интересна и плътна е неговата ниша.
Ще бъдат показани филмите „Ленард Бърнстейн – по-голям от живота” на Георг Вюболт (Германия), „Антоан дьо Сент Екзюпери – последният романтик” на Брюнет Дебене (Франция), „Карлос Саура – фотограф. Създаването на една книга” на Йорг Адолф и Гереон Веце (Германия), “Бярке Ингелс – времето на архитекта” на Каспар Аструп Шрьодер (Дания), “Октомврийската революция и руският авангард” на Марджи Кинмонт (Великобритания), „Израел: истории от модерните дни” на Уилям Карел и Бланш Фингър (Франция), „Да танцуваш Бетовен” на Аранча Агире (Швейцария/Испания ), „Мария от Калас” на Том Уолф (Франция), „Микеланджело: любов и смърт” на Дейвид Бикърстаф (Великобритания), „Курс по Достоевски” на Валентина Елина (Русия), „Щастливият филм” на Хилман Къртис, Бен Нейбърс и Стефан Сагмейстър (САЩ/Австрия/Франция/Индонезия/Великобритания), „Ерик Сати” на Ане-Катрин Пайц и Юлиан Табаков (Германия), „Дъга – разкази в картинки” на Мария Николова (България) и др.
Прожекциите ще се състоят в кината „Люмиер”, „Одеон”, Дом на киното, Euro Cinema, G8.
Фестивалът Master Of Art се организира от Найо Тицин.
К
 


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”