Гастрол на Варненския театър
От 15 до 19 февруари т. г. Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна, ще гостува на софийска сцена със спектаклите "Пухеният" от Мартин Макдона и "Мяра за мяра" от Шекспир.
"Пухеният" (режисьор Явор Гърдев, дизайн Никола Тороманов, музика Калин Николов) ще се играе на сцената на Театрална работилница "Сфумато", както следва:
15 февруари от 19.30 ч.
16 февруари от 16.00 и от 19.30 ч.
17 февруари от 19.30 ч.
18 февруари от 16.00 и 19.30 ч.
"Пухеният" е най-новата пиеса на нашумелия в цяла Европа ирландски драматург Мартин Макдона. Трилър в духа на Кафка, Братя Грим и Дейвид Линч едновременно, "Пухеният" прелива от черен хумор. Животът на персонажите е отразен в поредица от криви огледала, които размиват границата между реалността и фикцията. Силна драматургия, талантлив режисьорски прочит на Явор Гърдев и блестяща игра на актьорите Михаил Мутафов, Пенко Господинов, Стоян Радев, Никола Мутафов. Спектакълът "Пухеният" участва в програмата на Международния театрален фестивал "Сезонът на Станиславски" през есента на 2004 г. в Москва и е номиниран за фестивала в Нитра през септември 2005 г.
"Мяра за мяра" (режисьор Красимир Спасов, сценография и костюми Марина Райчинова) ще се играе на сцената на Театър "София" на 19 февруари от 19.00 ч.
Може ли чрез измама да се постигне справедливост и носи ли това истинско удовлетворение? Режисьорът Красимир Спасов търси отговора в карнавално пъстрия спектакъл "Мяра за мяра", в който си дават среща фарсовият анекдот и високата риторика. Участват актьорите Биляна Стоева, Веселин Мезеклиев и Стоян Радев в хипнотизиращ словесен двубой между честността и лицемерието, в чудесното партньорство на Никола Мутафов, Пламен Георгиев, Стефан Денолюбов, Гергана Христова, Симеон Лютаков, Свилен Стоянов, Пламен Димитров, Георги Велчовски, Даниела Викторова, Веселина Михалкова.

ДТ Стоян Бъчваров - Варна