До нашите читатели
Драги приятели,
Ако не сте прочели миналия брой на вестника, повтаряме неприятната новина - неприятна и за вас, и за нас. Налага се да увеличим цената на "Култура". В този изключително труден за вестника момент това е единствената възможност той да продължава да съществува.
"Култура" е единственият наистина независим от политиката и капитала вестник днес. Такава независимост се отстоява трудно. Още по-трудно е, когато си убеден, че трябва да запазиш един, по същество, културен продукт - единството на формата и съдържанието му - и да не отстъпваш пред клишетата на усреднения вкус.
Ние се надяваме, драги приятели, че ще ни разберете. И ви уверяваме, че ще продължим усилията си "Култура" все така да е мястото за по-задълбочено вглеждане в културния и обществения живот, средището на интелектуалния дебат в България.
От 11 февруари (от брой 5) цената на вестника става 2 лева. Едновременно с това се запазват абонаментните такси за тази година. Така че, ако се абонирате за "Култура" и абонаментът ви е за период до края на 2005 г., фактически ще плащате по 1 лев на брой.
Можете да се абонирате във всички клонове на Български пощи (каталожен номер 389); РП (каталожен номер 389); "Артефакт" (тел. 02/971 71 71); "Семир-2" (02/980 60 47); "Близнаци" (тел. 02/974 44 64); "Доби" (тел. 02/980 70 85) и други разпространителски фирми в София и страната.


Култура