Български  |  English
Георги Стефанов и Николай Ангелов-Микей - двама актьори от Русенския драматичен театър, двама големи артисти от тази трупа. В тези есенни дни те имат основание да бъдат в приповдигнато настроение - изживяват радостта от юбилейните си 60 годишнини. Първият - трагик, вторият - комик, единият играл драматични, героични и романтични роли, другият - трагикомични персонажи, които непрекъснато се борят в живота с инатлък, остроумие и философски стоицизъм. Отдавна са си спечелили уважението и любовта на русенската публика и в града се чувстват като театрални звезди. Именно общото, което ги обединява, е, че дълги години от творческата си биография са посветили на театъра на родния си град Русе. Съгражданите им ги знаят и от естрадния подиум, и от сцената на художественото слово. Николай Ангелов е познат и от участията му в българското кино и българската телевизия, а Георги Стефанов бе и директор на Русенския театър. Те дочакаха юбилейните си годишнини с пълноценна творческа дейност, белязана с висок професионализъм и свято отношение към театъра.

В чест на 60-ите им годишнини Русенският театър направи специално за тях спектакъла “Слънчевите момчета” от Нийл Саймън (постановка - Никола Петков). В него те изпълняват ролите на двама бивши артисти от шоубизнеса. Двама големи артисти играят други големи артисти. Другите две роли се изпълняват от техните деца - Яна Стефанова и Ивайло Димитров. Така се получава представление, в което бащи предават таланта на децата си.

Русенската публика очаква от двамата юбиляри - Георги Стефанов и Николай Ангелов - нови бляскави театрални изпълнения.
още от автора


 
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”