Български  |  English

Скъпи приятели,

 
Както знаете, вестник „Култура” ще престане да съществува в края на юли т.г.
Дори лишени от заглавието, на което повечето от нас са посветили десетилетия от живота си, ние ще опитаме да продължим да издаваме Култура – под друго име, но със същия заряд.
Мислим, че той е нужен на България, защото в нея продължава да има твърде много политкомисари, заменили едно „тоталитарно” верую с друго – „демократично” верую.
Продължаваме да смятаме, че българската интелигенция заслужава вестник на всички гледни точки; издание, дом на оперативната художествена критика; средище на истински дебати за нашето развитие; една истински обществена културна медия.
Както разбирате, предстоят ни нелеки дни.
Затова се обръщаме към всички, които искат – и могат – да помогнат.
Банковата сметка на Фондация Пространство „Култура”, дългогодишен и бъдещ наш издател, е:
„СИБАНК”
IBAN: BG93 BUIB 9888 1000 6561 09
 
Дарение може да се направи и тук:
 
 
 
Благодарим ви предварително.
 
P.S. В отговор на запитвания на наши приятели уточняваме: Фондация Пространство "Култура" е юридическо лице с нестопанска цел. Тя бе учредена през 1999 година с цел да поеме издаването на вестник Култура. След като през 2007 година Светослав Божилов купи вестника, дейността на фондацията бе замразена. Предвид новите обстоятелства, ние отново я активираме, за да правим издание за култура, продължаващо редакционната политика на вестник Култура.
още от автора


2 - 23.05.2018 16:26

от екипа
От: Яня Владимирова
Вестник Култура с годините за мен се превърна в лично име - на приятел, на съмишленик, на опонент, с който от години си сравнявам "мерките" и "теглилките". Бих искала да сме колеги,но кой знае... Честит празник на просветителите свети братя Кирил и Методий!!!
1 - 23.05.2018 15:28

Чудесна новина
От: Антон Иванов
Благодаря Ви!!! Благодаря Ви!!!
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”