Български  |  English

Сред 200 заглавия
на 38 езика от 56 държави.

 

От фондация “Детски книги” известяват, че за трета поредна година в каталогаWhiteRavens, съставян от Международната детско-юношеска библиотека в Мюнхен, са включени и български детски книги. Това са “4 приказки без връщане” на Яна Букова с илюстрации на Яна Левиева (“Жанет 45”) и “Градска география”на Зорница Христова и доц. Десислава Димитрова с илюстрации на Сияна Захариева(“Точица”) .

В WhiteRavens 2017 са събрани 200 заглавия за деца и юноши на 38 езика от 56 държави. Печатното издание на каталога ще бъде представено на 12 октомври на Панаира на книгата във Франкфурт.
Селекцията на книгите e в резултат от сътрудничеството между фондация “Детски книги”, организатор на наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно”, и Международната детско-юношеска библиотека в Мюнхен. От 2015 г. фондацията изпраща в библиотеката всички заглавия от български автори, номинирани в наградата “Бисерче вълшебно”.
К


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”