Български  |  English

Ранно пиле

 

Международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле” (25 - 31 октомври) се провежда за осми път. Организиран е от Американска фондация за България и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. В учебната кинозала на НАТФИЗ и в кафе-театър К.Е.В.А ще бъдат показани над 70 късометражни заглавия от 7 европейски страни: България, Румъния, Турция, Сърбия, Албания, Гърция и Хърватска. Подготвена е и селекция на студентски филми от френския фестивал за независимо кино ECU. Ще се проведат майсторски класове. „Ранно пиле” отново ще събере студенти и преподаватели от НАТФИЗ, НБУ, Югозападен университет и Арт колеж по екранни изкуства, както и от най-важните европейски университети за кино и телевизия.
Председател на журито ще бъде миналогодишният носител на Голямата награда Юлия Ругина (Румъния), а членове са Емил Христов и Илиян Джевелеков. В рамките на фестивала ще бъде прожектиран „Цветът на хамелеона” - режисьорският дебют на големия български оператор Емил Христов, носител на „Златната роза” 2012.
С поредното си издание „Ранно пиле” отново предоставя на публиката възможност да се срещне отблизо с киното на младите автори, а на тях и преподавателите – терен за обмяна на опит и идеи.
К
 


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”