Български  |  English

ВБВ:

Ще

А. … след поколението на мъртвородените. Което означава, че сме изпълнени с надежда (защото всъщност има само бъдеще). От друга страна това много малко ни вълнува – бъдещето в действителност няма значение. Няма, защото то е само символ и смисъл. Значение би имало единствено това, което е (било) настояще. А ако не сме доволни от него, трябва да го променим.

Б. И тъй като заклинанието е, че поезията е труд, то именно черноработниците и петилетките ще определят делото. Делото и идното. В такъв случай най-важната дума е „ще‛, в нея има желание, цел и обещание: все съмнителни неща.

В. От първите две букви на азбуката може да се заключи само едно: добре е поезията да се развива жанрово. Ние предлагаме няколко експеримента: буквеници, квадранти, fabula rasa, списъци и др.

Я. Следващото е не толкова заключение, колкото приключение: поезията има бъдеще; но това е скучно… интересни са само нещата, които го нямат.

София


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”