Български  |  English

Резултати

от I национален конкурс за българска драматургия
на името на Иван Радоев - Плевен'2001
На 30 март в Плевен бяха обявени резултатите от I национален конкурс за българска драматургия на името на Иван Радоев. Той е организиран от Министерството на културата, Националния център за театър, община Плевен и ДКТ "Иван Радоев" и се проведе под патронажа на кмета на община Плевен Найден Зеленогорски. Регламентът на конкурса постави само ограничението кандидатстващите пиеси да не са били поставяни. Журито в състав: Георги Данаилов - председател, доц. д-р Камелия Николова, Кремена Бабачева, разгледа 120 пиеси на 107 автори. Бяха раздадени една голяма награда на името на Иван Радоев в размер на 2000 лева и две поощрения по 500 лева. Освен това още седем пиеси бяха номинирани, като община Плевен пое ангажимента да издаде така откроените 10 пиеси в книга.

Голямата награда получи Пламен Дойнов за "Къщата на Иван" (същата пиеса беше забелязана и на фестивала "Нова българска драма - Шумен'2000", където получи втора награда).

Двете поощрения са за пиесите "Юда" на Огнян Антов и "Зелено" на Димитър Атанасов.

Седемте номинирани пиеси са: "Наблюдателят" на Момчил Николов, "Аз, Исмена" на Ани Топалджикова, "Клетката" на Николай Павлов, "Земетръс" на Илко Иларионов, "Шпагат" на Вичо Балабанов, "Ключ за седмото небе" на Иглика Пеева, "Една стотинка" на Петко Николов.
още от автора


 
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”