Български  |  English

Нотен протест

ДО г-н кмета Александър Каракачанов

РЕ - шихме да отправим този нотен протест против протестната нота от 24.7.1991 г.

МИ - сълта на самообявилите се за "художественотворчески колектив" на театър "София" 18 колеги, без да зачетат останалите 132-ма, е рожба на земетръса от 10 ноември насам, който им е разбълничкал умовете.

ФА - лшиво свири националният оркестър, г-н кмете, демокрацията е виновна!

СОЛ - та на новото предложение, уважаеми г-н кмете, е: За да сменим "имиджа" на България пред света, веднага Вили Цанков да бъде пенсиониран и непременно копие от това Ваше решение да пратите до Европа на колегите Джорджо Стрелер, Питър Брук, а също и до братския СССР - на Юрий Любимов, та белки се поучат от нас на демокрация и да се пенсионират сами от страниците на световната театрална култура барабар с театрите си!

ЛА - нсира се слухът, че "баш майсторът" искал да тури шапка в комина на Майстора и по възможност на цялата българска култура, но ние не го вярваме, защото шапката не пада по-далеч от майстора си.

СИ - стемата е виновна, не хората, прости им, Господи - излъгал ги бе бай Тодор от Правец, че всички са равни в изкуството...

ДО - скоро виждане, г-н кмете, ние сега почваме да събираме грошове (пожертвувания), за да подготвим предстоящото посрещане на високите европейски гости, пенсионирани по нашенски-

още от автора
29.7.1991 г.


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”