Български  |  English

Скъпи приятели,

 
Както знаете, вестник „Култура” ще престане да съществува в края на юли т.г.
Дори лишени от заглавието, на което повечето от нас са посветили десетилетия от живота си, ние ще опитаме да продължим да издаваме Култура – под друго име, но със същия заряд.
Мислим, че той е нужен на България, защото в нея продължава да има твърде много политкомисари, заменили едно „тоталитарно” верую с друго – „демократично” верую.
Продължаваме да смятаме, че българската интелигенция заслужава вестник на всички гледни точки; издание, дом на оперативната художествена критика; средище на истински дебати за нашето развитие; една истински обществена културна медия.
Както разбирате, предстоят ни нелеки дни.
Затова се обръщаме към всички, които искат – и могат – да помогнат.
Банковата сметка на Фондация Пространство „Култура”, дългогодишен и бъдещ наш издател, е:
„СИБАНК”
IBAN: BG93 BUIB 9888 1000 6561 09
 
Дарение може да се направи и тук:
 
 
 
Благодарим ви предварително.
 
P.S. В отговор на запитвания на наши приятели уточняваме: Фондация Пространство "Култура" е юридическо лице с нестопанска цел. Тя бе учредена през 1999 година с цел да поеме издаването на вестник Култура. След като през 2007 година Светослав Божилов купи вестника, дейността на фондацията бе замразена. Предвид новите обстоятелства, ние отново я активираме, за да правим издание за култура, продължаващо редакционната политика на вестник Култура.
За да се избегнат недоразумения, отново подчертаваме: фондация "Комунитас", която е собственост на Светослав Божилов, няма нищо общо с бъдещите планове на  сегашния екип на вестника. Тя ще е издател на Тони Николов.
още от автора


2 - 15.07.2018 21:12

Хрватската Академия на Науки, Култури и Изкуствености спечели
От: Хри.Сто.д-р ХонКауза
===P. P. S.===
Член-Кореспонденти поне, ако не АКАДЕМИЦИ =Действителни Членове= стават всички гладиатори, сражавали се срещу аржентинския гестаповец, щедър на дуспи.

((Владимир в правителствената ложа не изглеждаше особено угрижен за утрешното шушукане в Хелзинки на четири очи с "колегата" - изглежда наясно е какви конци да дърпа за какви резултати))
1 - 12.07.2018 16:25

URL address, приятели, да ни кажете вече Е ВРЕМЕ
От: Хри.Сто.д-р ХонКауза
Наесен като се завърнем (виртуално, де) от Сейшелите щом няма да сте вече на този сегашен адрес КЪДЕ ДА ВИ НАМЕРИМ, приятели?
Кажете си адреса, не се стеснявайте! Даже и без www.http// може.
======
П.П. Вчера гледам хрватските колеги как победиха британците за Световната и си мисля: добре, за да победят играят като отбор, тийм. Но "на попрището жизнено в средата ..." както казвахме в нашата Алма Матер Схола МАГНАУРА ритането намалява, и по какво ИЗПЪКВАШ, как се открояваш, че да станеш Доктор ХОНОРИС КАУЗА?
На Университет с престижа на ПУто = те в Загреб дали имат изобщо ЗУ, бидейки два файтона нация от четири милиона? БАН, БАНИ, БАНКИ (Култ. Изк.), БАНИЦА, БАНДА?
Българите сме известни като ЛИЧНОСТИ.
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”