Български  |  English

Фондация "Комунитас": "Очаквайте новата „Култура“ от септември 2018"

 

До читателите
 
От месец септември „Култура“ става месечно издание с нов облик и нов екип. Списание „Култура“ ще излиза 10 пъти годишно. Всеки брой ще е с книжно тяло от 80 страници и цена 3,50 лв. Годишният абонамент е 25 лв.
Промяната на „Култура“ е повече от наложителна в пост-Гутенберговия свят, в който живеем. За целта фондация „Комунитас“ започва и пълно дигитализиране на хартиеното издание – в годините преди и след 1989 г., което ще бъде напълно достъпно на сайта.
Убедени сме, че в новия си вид изданието, чието съществуване е много важно за българската култура, ще продължи да изпълнява мисията сив пълния си досегашен обем и със същата тематика.
Очаквайте първия брой на новата „Култура“ в началото на септември!
още от автора


3 - 21.05.2018 17:10

Правилно = и достойно ест!
От: Петър С. Д.
Ето това вече е успокояващото и необходимо уверение за позиция ДОСТОЙНА И ГРАДИВНА в крепежа на зданието неръкотворно. Хвала!
2 - 21.05.2018 13:01
От: Communitas
Всички линкове към електронния архив ще продължат да функционират и ще са общодостъпни. А към тях в пдф-формат постъпателно ще се добави и архивът на цялото хартиено издание на вестника - чак до първия брой от 27 януари 1957 г.

Фондация "Комунитас"
1 - 18.05.2018 19:19

Всички ЛИНКОВЕ работещи и запазени?
От: Петър С. Д.
Кристална яснота е желателна в превода на български за простосмъртни какво точно значи това (цит.): "...пълно дигитализиране на хартиеното издание – в годините преди и след 1989 г., което ще бъде напълно достъпно на сайта..."?
Добре е, че ще се погрижите за МОНУМЕНТАЛНИЯ АРХИВ НА КУЛТУРА.
Но какво значи "хартиеното издание", когато цял свят чете / четеше / препрочита / цитира / препраща към ЕЛЕКТРОННОТО = където се случват Коментари по-значими от самата Статия?
Държим да ни уверите, че тъкмо ЛИНКОВЕТЕ към отлично индексирания по година/брой/дата Архив както си бяха досега ще останат в сила, функциониращи и общодостъпни - за което обещаваме да бъдем благодарни.
Лаконични тъкмо по въпроса ... не бива.
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”