Български  |  English

Друмевите

Жури в състав Кремена Бабачева, Светлана Байчинска, Борис Луканов, Александър Жеков и Рада Спасова присъди следните награди:

Награда за драматургия: Маргарит Минков (посмъртно) за "Втора сряда".

Награда за цялостен спектакъл: Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик, за "Епични времена" по Йордан Радичков", режисьор Петринел Гочев.

Награда за мъжка роля: Атанас Атанасов в моноспектакъла "Пикльото" на Театъра на Армията и Димитър Терзиев за ролите на Патрокли и Фотографа в спектакъла "Епични времена" на Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик.

Награда за женска роля: Диана Жечева, Дафина Кацарска и Людмила Митева за колективния образ на трите жени в спектакъла "Епични времена" на Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик.

Журито отличи актрисата Карамфила Кръстева за ролята на жената в постановката "Бийтълс" за теб" на Драматичен театър "Васил Друмев" - Шумен.

Откупка на авторските права на Сдружение "Нова българска драма" е направена на "Вчерашни целувки" от Юрий Дачев.

Присъдени бяха и три допълнителни награди:

Награда на вестник "Северняк" за непоставян досега автор на Теодора Димова за "Неда и кучетата"

Награда на "Форте радио" за оригинална музика на Димитър Пенчев за музиката на спектакъла "Епични времена" на Драматичен театър "Константин Величков" - Пазарджик.

Награда на областната управа - Шумен, на Бина Харалампиева за режисурата на спектакъла "Казаларската царица" по Иван Вазов на Малък градски театър "Зад канала" - София. 

 
  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”