Честито! , брой 14 (2453), 13 април 2007" /> Култура :: Юбилеи :: Честито на Стела Димитрова-Майсторова
Български  |  English

Честито на Стела Димитрова-Майсторова

Стела Димитрова-Майсторова не прилича на тези публични личности, които предпочитат капана на юбилейните терзания. Нейната музикантска и, по-придирчиво казано, клавирна биография досъздаде и оцвети модерната територия в съвременното българско музикално изкуство. Веднъж тя каза: ‛Аз просто потънах в тази музика...“ И това се случи за щастие на някои творци и на техните любознателни слушатели.

Зад нейната стилна, елегантна хубост се изправя и един силен характер; Стела формулира идеи и преследва цели, печели привърженици, учи, възпитава, организира – фестивалът ‛Пианисимо“ е нейна идея и дело. Стела е много важен музикант за еволюцията на музикалните вкусове и навици у нас; за възпитанието на творци и изпълнители. Най-накрая - и за тези, които имат способност и необходимост да потърсят у нея гъвкавия и отзивчив музикален партньор. Тогава тя заблестява. Като истинска Стела!
още от автора


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”