Български  |  English

Новата книжка на Факел

‛Факел“ (2/2006) публикува писмо до Президента на Република България, в което група велики руски писатели изразява крайното си безпокойство от слуховете за предстоящото закриване на списанието по икономически причини. ‛Факел“ е назован ‛единствено в света издание“, което в продължение на много години работи за честта и славата на славянската култура, надживя скуката и фалша на тоталитаризма, смътния ‛преходен“ период и ‛не на думи а на дело ни сближаваше един с друг“. Писмото е подписано от (sic!) Андрей Битов, Бела Ахмадулина, Сергей Чупринин, Василий Аксьонов, Анатолий Корольов, , Юз Алешковски, Евгений Попов, Рима Казакова, Татяна Толстая, Владимир Войнович, Дмитрий Пригов, Вячеслав Пиецух и др.

Към превъзходната селекция на Георги Борисов, който редом с останалите текстове този път публикува романа на Саша Соколов ‛Училище за глупаци“ и китайски пътеписи на Юз Алешковски, уважаеми господин Президент, задължително прибавете и разказите и интервюто на изумителната Елена Алексиева…

За мотивация.

М.Б.


  
ПОРТАЛ ЗА КУЛТУРА, ИЗКУСТВО И ОБЩЕСТВО Списание “Християнство и култура” Книжарница “Анджело Ронкали” Фондация “Комунитас”